Ανδρεάνα Ν. Ασημοπούλου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Εφαρμοσμένη Οργανική Χημεία – Φυσικά Προϊόντα

Εργ. Οργανικής Χημείας

Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ

ΚΕΔΕΚ

Συντονίστρια του Κέντρου Αριστείας Φυσικών Προϊόντων ΑΠΘ

adreana@eng.auth.gr | adreana@auth.gr
Τ: +30 2310 994242

Επιστημονικές Δημοσιεύσεις
Ετεροαναφορές
h-index
Ενεργά Ερευνητικά Έργα

Η Ανδρεάνα Ασημοπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. στο Εργαστήριο Οργανικής Χημείας με γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένη Οργανική Χημεία-Φυσικά Προϊόντα».  

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου εννέα (9.0). Εκπόνησε Μεταπτυχιακές σπουδές στη “Διοίκηση Παραγωγικών Συστημάτων”, στον Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. με επιβλέποντα Καθηγητή τον κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, με θέμα την ανάλυση φυσικών προϊόντων και την τεχνολογική αξιοποίησή τους ως φάρμακα. Κατόπιν, εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., επιδοτούμενη από το Ι.Κ.Υ., με θέμα την «Βιολογική δράση και τεχνολογική αξιοποίηση φυτικών βιοδραστικών ουσιών». Μετεκπαιδεύτηκε σε Τμήματα Φαρμακευτικής και Χημείας των Πανεπιστημίων της Βιέννης και του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία.

Έχει δημοσιεύσει 53 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και εθνικά συνέδρια, ενώ έχει προσκληθεί να δώσει αρκετές ομιλίες, διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και να συγγράψει άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορα επιδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την απομόνωση δραστικών συστατικών από φυσικά προϊόντα και την τεχνολογική αξιοποίηση φυσικών προϊόντων με στόχο την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων. Έχει αναπτύξει σημαντική συνεργασία με Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, Ερευνητικά Κέντρα και εταιρείες, κυρίως φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2016 συντονίζει το δίκτυο Φυσικών Προϊόντων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  NatPro-AUTH στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) του ΑΠΘ.

Scroll to Top